Αρθρογραφία

Δικηγορικό Γραφείο | Αυγή Ασημίνα

Η χρήση αναρτήσεων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως από τις εφαρμογές Instagram και το Facebook ως μέσο απόδειξης των ισχυρισμών των διαδίκων ολοένα και περισσότερο συναντάται στην δικαστηριακή πρακτική. 

Σημαντικός αριθμός αποφάσεων, κατά βάση σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, σχηματίζουν τη δικανική τους σκέψη από στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από τις προσωπικές σελίδες των διαδίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπ’ αριθμ. 411/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών έλαβε υπόψιν της την επίσημη σελίδα στην εφαρμογή Instagram κλινικής, από την οποία προέκυπτε εργασιακή σχέση του διαδίκου με εκείνη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Σύμφωνα δε με την διαδικτυακή ανάρτηση της κλινικής …….. στον επίσημο λογαριασμό αυτής στο Instagram αναγράφεται ρητά ότι ο εναγόμενος έχει πραγματοποιήσει από το έτος 2013, χρόνο συνεργασίας του με την ως άνω κλινική έως και τον Νοέμβριο του έτους 2016 10.237 επεμβάσεις την τελευταία τριετία, ήτοι από το έτος 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του έτους 2016. Εχει δε χειρουργικά προνόμια στα Νοσοκομεία στο ……… και στο ……. στο Ντουμπάι.

Ήδη το έτος 2016 όπως αποδεικνύεται από σχετική επαγγελματική ανάρτηση του εναγομένου το κόστος μόνο της ιατρικής του επίσκεψης ανερχόταν σε 200 ευρώ».